Slaap

Begin 20ste eeuw sliep de mens ongeveer 9 tot 10 uur per nacht. In 2010 was dat ongeveer 7 uur, en op dit moment slaapt een derde van de mensen zelf minder dan 6 uur per nacht. Daarbij geeft 50% van de Nederlanders aan slecht te slapen en gebruiken er ruim 1,7 miljoen slaapmiddelen.

Als je slaapt herstel je van de dag. Je verwerkt alle mentale prikkels en je herstelt je cellen in het lichaam. Tijdens de slaap maak je het groeihormoon aan. Dit hormoon is de enige regenerator (vernieuwer) die we hebben en daarom is een goede slaap zeer essentieel voor een goed herstel. Onvoldoende slaap leidt tot achterstallig onderhoud en versnelde veroudering. Voldoende slaap zorgt voor een lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 

 

 

Een goede slaap geeft meteen meer rust in je hoofd!

Het doel van deze week is dat je meer kennis krijgt over de pijler slaap. We geven je meer informatie over het HOE, WAT en WAAROM van het slapen. Daarnaast zullen we je praktische tips geven, waardoor je meteen verschil gaat ervaren. Ben je nu niet tevreden over je nachtrust? Dan verzekeren we je dat je na deze week verbetering gaat ervaren!